Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram           Twitter

Monòlegs científics

  • Vist: 249

Amb motiu de la Setmana de la Ciència, el divendres 26 de novembre de 2021, tots els alumnes de primer i segon de batxillerat van assistir a l'espectacle de Monòlegs Científics, a càrrec de la companyia Big Van Ciència.

TALLER DE RETRAT A L'ESCOLA D'ART I DISSENY ILLA

  • Vist: 263

Divendres 12 de novembre l’alumnat de 2n curs de Batxillerat Artístic va anar a visitar l’Escola Illa, Escola d’Art i Disseny de Sabadell.  Allà van realitzar una activitat de retrat al plató, on calia expressar determinades sensacions o estats d’ànim a partir d’una caracterització i estilisme que havien de portar preparats. Cada alumne/a va actuar com a model i com a fotògraf.

Al plató de l’Illa i amb diferents esquemes d’il·luminació utilitzant els focus de flaix, calia fer-les més creïbles. Amb la llum com a recurs expressiu es buscava aportar caràcter a cada retrat. Van ser unes hores força intenses de feina, alhora que molt enriquidores i divertides.

Gràcies a l’Alba Rodríguez, de 2n curs de Gràfica Publicitària, per la seva gran ajuda a plató i a la professora de fotografia Dolors Gimeno que va conduir l’activitat.

Si voleu veure algunes fotos...

Georuta 2021

  • Vist: 197

Els dies 10, 11 i 12 de novembre els alumnes de Ciències de la Terra de segon de batxillerat van participar en la Georuta 2021, una sortida curricular que permet aprofundir en les explicacions de classe d’aquesta matèria i, alhora, descobrir alguns bells indrets de la geografia catalana.

El dimecres 10, sota una pluja persistent, vam apropar-nos a Olot per endinsar-nos en el coneixement del vulcanisme a Catalunya. Després de visitar la fageda d’en Jordà i la seva colada de lava, van enfilar-nos al volcà de Santa Margarida per comprendre la magnitud de l’erupció que esdevingué ara fa uns deu mil anys.

El dijous 11 el bon temps ens acompanyà durant la caminada pel paratge de Tudela, al Cap de Creus, on vam estudiar el metamorfisme regional i vam aprendre a distingir els diferents tipus de roca, així com les formes d’erosió tan particulars que van inspirar algunes obres d’en Salvador Dalí.

El darrer dia el vam dedicar a l’estudi dels aqüífers i del procés de carstificació en un indret tan emblemàtic com l’estany de Banyoles. Enfilats en bicicleta, vam fer la volta a l’estany aturant-nos allí on calia fer les diferents observacions.

La matèria de Ciències de la Terra estudia els diferents sistemes que integren del nostre planeta des de la perspectiva de les problemàtiques mediambientals que avui dia l’amenacen. En aquest sentit, sortir al camp a trepitjar territori i «veure i tocar» algunes coses que hem explicat a l’aula és un complement indispensable. Cal conèixer per poder valorar i estimar el nostre territori en la mesura que es mereix.

Si voleu veure algunes fotos cliqueu aquí.

Microscopi electrònic

  • Vist: 202

El dimecres 10 de novembre de 2021, els alumnes de 2n de Batxillerat de la modalitat científica, hem realitzat una visita al servei de microscòpia de la UAB.

En aquesta activitat, hem tingut l'oportunitat d'utilitzar dos tipus de microscopis electrònics per a observar mostres de teixit nerviós, pol·len, insectes...

Aquesta i moltes altres coses les hem pogut descobrir gràcies al microscopi electrònic.