Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram           Twitter

CERTAMEN ATENEA 2022

  • Vist: 150

El dijous 31 de març de 2022 a l’Auditori del Mirador es va celebrar l’acte de reconeixement als millors Treballs de Recerca de batxillerat dels alumnes dels instituts de Castellar del Vallès. Per part del nostre centre, els guardonats foren els autors i autores dels treballs «Les begudes energètiques ens donen ales?» i «la Revolució de les tecles».
Realitzat per l’Aina Cardona, la Mireia Casco, l’Àlex Marcocci i l’Andrea Val, «Les begudes energètiques ens donen ales?» abordava, a partir de l’anàlisi químic, el tema de les begudes estimulants i les seves conseqüències a nivell de salut.

Per la seva banda, a «La revolució de les tecles», el Jan Canudas, El David del Rio, el Pol Girbau i l’Alba Turull van presentar-nos el seu projecte de disseny i construcció d’un teclat d’aprenentatge musical mitjançant una aplicació del mòbil.

Felicitats a tots i totes !!

 

SORTIDA I TALLER AL MUSEU DEL CINEMA DE GIRONA

  • Vist: 211

El divendres 28 de gener de 2022 els alumnes de segon de batxillerat artístic van visitar el Museu del Cinema de Girona.

A través de les diferents sales van poder veure com l’objectiu d’aconseguir imatges en moviment ha estat un desig tan remot com el d’explicar històries. Un viatge animat des de les ombres xineses, les plaques de llanterna màgica, les joguines òptiques fins arribar a la projecció amb el cinema Nic.

Al taller van experimentar el fet de donar moviment a una imatge fixa i van fer la seva pròpia animació amb la tècnica de l’stop motion.

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.

Porta un investigador a l’aula

  • Vist: 301

El dimecres 15 de desembre de 2021, els alumnes de 1r de Batxillerat A i B van assistir a una xerrada a càrrec de Anna Crespi, investigadora del laboratori de Difracció de Raigs –X de l’ICAMAB (Institut de Ciències de Materials de Barcelona). Aquesta xerrada, inclosa dins el programa ‘Porta un investigador a l’aula’, té com a objectiu apropar la recerca i la tasca dels investigadors a l’alumnat, així com promoure el seu interès per la investigació científica.

Sortida MNAC

  • Vist: 168

El dijous 13 de gener de 2022 l’alumnat de Fonaments de les Arts i Història de l’Art de Batxillerat han visitat el MNAC (Museu Nacional d’art de Catalunya). En concret han fet una visita a l’Itinerari de Selectivitat d’Art Medieval i també han gaudit de l’activitat Dones havíeu de ser.

A través de les col·leccions permanents de romànic, gòtic i d’art contemporani (segles XIX i XX) els estudiants han pogut conèixer i aprofundir en algunes de les obres que s’estan estudiant aquest curs. 

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.

Sortida Tarraco Romana

  • Vist: 299

Els alumnes de Llatí de BAT2D van fer, el dijous 16 de desembre de 2021, un viatge a la Tarragona de temps dels antics romans, recorrent 300 anys d'evolució de la ciutat, des dels seus orígens ibers fins la seva expansió durant la República i l'Imperi romà, visitant el fòrum, el circ, la torre del Pretori i l'amfiteatre de la que fou, durant molt temps, la principal ciutat d'Hispània, la Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco.