Olimpíada de Biologia 2019

  • Vist: 854

Els alumnes Laura Gómez, Pau Pérez i Aina Vidal han participat el dissabte 2 de febrer de 2019 a l'Olimpíada de Biologia de Catalunya 2019, a l'edifici de Ciències de la UAB.

Hi participaven 200 estudiants de tot Catalunya que prèviament havien estat seleccionats per les seves qualificacions acadèmiques (nota mitjana de 1r de Batxillerat i nota de Biologia de 1r de Batxillerat).
 
La Laura Gómez ha estat una dels 20 estudiants seleccionats per a passar a la segona fase (examen pràctic) que tindrà lloc el dimecres 6 de febrer de 2019.
 
Felicitats a tots tres i, en especial, a la Laura!
 
Per obtenir més infomació cliqueu aquí.
 

Química Interactiva. Jornades a la UAB

  • Vist: 1071

El dilluns 28 de gener de 2019, els alumnes de 2n de Batxillerat que cursen l’assignatura de Química han participat en les jornades de Química Interactiva organitzades per la UAB.

Aquestes jornades tenen com a objectiu potenciar l’interès de l’alumnat de batxillerat per aquesta matèria i mostrar  la seva importància en la vida quotidiana,  evidenciant que, utilitzada adequadament, contribueix de manera essencial a la nostra societat.

L’activitat inclou una pràctica de química virtual a l'aula d'informàtica on van simular el comportament de l'aigua, i la realització d’ una sèrie de pràctiques als laboratoris: Detectius ambientals, El racó del detectiu, Materials polimèrics, Metalls amb memòria de forma o El racó del fred.

Si voleu veure algunes fotos cliqueu aquí.

Visita al MNAC

  • Vist: 953
El dijous 20 de desembre de 2018, els alumnes de 2n de batxillerat d’Història de l’art varen visitar el MNAC (Museu Nacional d’art de Catalunya) i el pavelló Mies Van der Rohe.
Van poder apreciar d'aprop algunes obres treballades a l’aula i que formen part del programa acadèmic.
 
Per veure algunes fotos cliqueu aquí.
 
 
 

Taller TEeTI 2019

  • Vist: 972

El dijous 17 de gener de 2019 els alumnes de la matèria d'Electrotècnia de 2n de Batxillerat van participar en els Tallers d'Enginyeria Electrònica i Tecnologia de la Informació (TEeTI) organitzats per l'UB i realitzats a la Facultat de Física de l'UB.

En concret, el taller en el que van participar tenia com a títol "EL SISTEMA ELECTRÒNIC D'UN DRON".

Els vehicles aeris no tripulats (drons) tenen cada cop més rellevància en la nostra societat. L’objectiu d’aquest taller era conèixer l’electrònica utilitzada en aquests sistemes. Els sistemes de mesura inercials (IMU) són el principal component dels sistemes de navegació. Aquests sistemes utilitzen acceleròmetres, giroscopis i sensors magnètics. En aquest taller s''ha treballat aquests conceptes i com intervenen en el sistema de navegació. També s'ha treballat amb motors de baixa potència per entendre el funcionament bàsic del sistema de control de velocitat (ESC) dels motors.

Si voleu veure algunes fotos cliqueu aquí.