Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

Mostra de treballs de recerca 1997-2017

El dimecres 17 de maig de 2018 es va inaugurar l'Exposició de treballs de recerca dels darrers 20 anys del nostre centre.

L'acte es va celebrar a la Sala d'actes d'El Mirador.

L'acte va començar amb la benvinguda per part del director del centre, Jaume Quera, que va indicar que s'havien fet més de 500 treballs de recerca al llarg dels 20 anys que es portaven fent al centre. Va reconèixer l'esforç de les famílies per què els alumnes poguessin fer els Treballs de recerca. També va dir que els treballs de recerca havien contribuït a que els alumnes aprenguessin a treballar en grup. A més va destacar l'evolució entre els primers treballs on la bibliografia era molt important i els darrers on la webgrafia és gairebé l'única font de recerca. Això tenia un perill, el retalla i enganxa directament sense ser prou crítics amb la informació que Dr Google ofereix. Finalment va reivindicar la feina del professorat tutor de treball de recerca que feien les seves tasques tot i que l'administració no fes cap reconeixement d'aquesta feina tant important.

A continuació un membre de jurat de molts dels treballs de recerca premiats, el senyor Joaquim Núñez, va reconèixer la tasca dels docents darrera dels treballs. Va explicar que els treballs serveixen per aplicar els nous coneixements que han adquirit els alumnes i que moltes vegades és el primer gran treball i primer gran reconeixement a la tasca dels alumnes de molts altres treballs que faran després.

Després Lydia Tuà, exdirectora del centre i part de la comissió que ha preparat els actes del 30è aniversari del nostre centre, agraeix als alumnes que a continuació farien les exposicions dels seus treballs de recerca. També reconeix la tasca que durant aquests 20 anys ha fet la coordinadora del batxillerat del nostre centre, Teresa Ochagavía.

Seguidament es fa la magnífica presentació dels dos treballs de recerca d'aquest any escollits com a representació dels fets durant els 20 anys.

Primer es presenta el treball Geometries no eucladianes, tutorat per Albert Martín i presentat pels alumnes i l'alumna David Cordon, Àlex Eguia, Òscar Galera i Mireia Gallardo.

Segon es presenta el treball Breaking birra, tutorat per Dolors Bonafeu i presentat pels alumnes i les alumnes Guillem Mira, Carolina Rodríguez, Biel Sallas i Patricia Toro.

Per concloure l'acte el director convida a l'auditori a poder visitar l'exposició INS Castellar Mostra de treballs de recerca 1997-2017.

A partir del 17 de maig l’exposició estarà instal·lada a la Biblioteca Antoni Tort.

Per veure fotos de l'acte cliqueu aquí.