Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

Visita AENA-ICFO

El dimecres 21 de Febrer de 2018 els alumnes 1r de Batxillerat de l'especialitat Científic i Tecnològic van fer una visita al centre del Control d'AENA (ENAIRE) i a l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) que es troben a Gavà i Castelldefels.
Al centre de control d'AENA van veure de primera mà què és, quina funció té i quina importància té la feina dels controladors aeris. Van veure l'organització, la distribució del trànsit aeri, quins són els objectius i com s'han de complir. Els alumnes van tenir una idea de tots els passos que segueixen els avions des de que surten de l'aeroport de procedència fins que arriben a l'aeroport de destí. Van veure les zones de control i les zones logístiques com la sala d'informàtica, la sala de generació elèctrica, etc.
Al centre de Ciències Fotòniques (ICFO) van veure diferents projectes de nano tecnologia que apliquen les tècniques de tractament i aplicació de la llum amb finalitats mèdiques i científiques. Van observar els prototips per fer anàlisi de sang al futur, prototips de cèl·lules solars amb materials no contaminants, o teixits orgànics, materials que es faran servir en un futur pròxim com el grafè, etc.

Per veure les fotos cliqueu aquí.