El CERN, una nova visió de la física
El dilluns 15 de gener del 2018 vam tenir el plaer de rebre la visita de la doctora en física de partícules Martine Bosman.
L'objectiu de la visita va ser aclarir les funcions del CERN de Suïssa on s'estudien les partícules i s'intenten establir les bases de la física moderna.
Per a nosaltres ha estat una visita molt important, ja que els alumnes de segon de batxillerat del nostre centre tindran l'oportunitat de fer una visita in situ a les instal·lacions de CERN de Ginebra al mes d'Abril de 2018 en un viatge organitzat per a aquest motiu.
La conferència ha estat molt interessant perquè Martine Bosman ha explicat la història del CERN des de la seva creació fins l'actualitat, ha comentat l'estructura física del CERN, la creació dels bucles acceleradors de partícules, i els descobriments que s'han portat a terme, així com l'estructura de la matèria des dels quarks.
Sense cap mena de dubte el CERN és la institució més important en l'àmbit mundial de la física actual i hem de saber que participem com a país en el seu desenvolupament, no només amb l'aportació de diners, sinó també amb l'aportació d'investigadors i el desenvolupament de tecnologies relacionades amb el seu funcionament, com són en l'àmbit informàtic i de materials.
La Martine Bosman ha estat la presidenta del consell ATLAS, consell internacional dedicat a l'estudi i coordinació dels equips d'investigació de partícules amb més de 3000 investigadors que treballen en tots els centres acceleradors de partícules del món, durant una etapa de la seva vida i actualment treballa en l'IFAE (Institut de Física D'Altes Energies de Cerdanyola) i coordina el Sincrotró de Cerdanyola i els centres de càlcul com el BSC (Centre de Supercomputació de Barcelona), ens ha fet conèixer aquesta institució i veure els àtoms d'una altra manera.
Per veure algunes fotos cliqueu aquí.