Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

Presentació

                                                         

 

 

PRESENTACIÓ

L’institut fa 30 anys i estem d’aniversari!

Amb aquest motiu han estat programats diversos actes durant tot el curs, des del sopar de celebració el 20 d’octubre fins la cloenda a la Festa de les Cultures al mes de maig.

En aquesta mateixa pàgina web hi trobareu informació i materials referents a l’aniversari, començant per aquest enllaç al suplement de 16 pàgines commemoratiu dels 30 anys de l’institut publicat per l’Actual. A continuació podeu llegar la presentació d’aquest suplement, “UNA TRAJECTÒRIA, UNA EXPERIÈNCIA…”

UNA TRAJECTÒRIA, UNA EXPERIÈNCIA…

 

Quan una comissió de professors jubilats i de mares de l’AMPA de l’INS Castellar va emprendre tant l’organització d’un sopar d’aniversari dels trenta anys del centre com una sèrie d’activitats per celebrar-ho, no pensàvem pas que se’ns giraría tanta feina. Aquest suplement per al setmanari L’Actual és una d’aquestes iniciatives laborioses que avui podem presentar amb total satisfacció.

Hem volgut titular aquest suplement amb unes paraules que ens semblen molt indicatives del que conté: una trajectòria, una experiència… Certament, un institut de secundària que va començar a fer camí al magnífic Palau Tolrà l’any 1987 i que l’any 1993 s’instal·lava definitivament al modern edifici del carrer Carrasco i Formiguera, dóna fe d’una trajectòria llarga que va d’un segle a l’altre, amb un cert arxiu de vivències i d’experiències en el terreny educatiu, social i humà.

Després, una vegada establertes les intencions, calia trobar una perspectiva per enfocar aquesta trajectòria, aquesta experiència. Va ser a partir de la feina del dissenyador Carles Martínez que vam descobrir la suggerent vista aèria de la façana de l’institut en forma de fletxa. I és que, a vegades, la mirada de lluny pot resultar molt reveladora. Mirada de lluny que es manifesta en la metafòrica fletxa que ens comunica moviment, direcció, creixement i, en definitiva, trajectòria. Mirada de lluny, també, d’una sèrie de persones que hem viscut intensament la nostra experiència professional i humana a l’INS Castellar.

Al llarg de les pàgines d’aquest suplement podreu retrobar persones que ens han acompanyat, fets històrics que ens han marcat, fites acadèmiques que ens honoren, valors que ens han ajudat a ser com som, activitats culturals que ens han enriquit i ens han despertat el sentit crític… I que, a la fi, ens han acabat definint i identificant com a comunitat educativa, com a col·lectiu humà.

Bon aniversari i per molts anys que tingueu present la vostra personal i intransferible trajectòria i experiència a l’INS Castellar.

 

Per més informació adreceu-vos al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

12