Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

L’escriptora Gisela Pou fa una xerrada als alumnes de segon d’ESO

El proppassat 10 de Febrer de 2017, el Departament de Català de l’Institut Castellar va convidar a l’escriptora Gisela Pou, nadiua del poble, a fer una xerrada sobre la seva novel·la La noia de la mitjanit, que ha estat llegit enguany pels alumnes de 2n d’ESO.

L’autora va guiar-nos a través del procés d’escriptura d’una novel·la des de la seva experiència com a escriptora i guionista, des de la planificació inicial i la tria dels temes a tractar-hi fins a l’elaboració dels personatges i dels mecanismes per connectar amb el lector a través d’aquests.

Va explicar que la idea de la novel·la sorgeix quan escolta per la ràdio la història de la Margot Wölk, una dona de 95 anys que de jove havia estat, amb altres tretze noies, tastadora del menjar del líder alemany durant la Segona Guerra Mundial. Amb aquesta història com a fil conductor de la novel·la, l’autora explica la història d’una adolescent que viatja a Alemanya per trobar aquesta dona, Gertrud Grass al llibre, per transmetre-li un missatge de la seva àvia, que l’havia amagat a casa seva quan aquesta va fugir, esdevenint l’única supervivent de les tastadores del Führer.

Organitzada a la manera d’una tertúlia, els alumnes van poder resoldre-hi els dubtes sobre com estava construïda la novel·la, sobre la tria dels espais i les característiques dels protagonistes. A més a més, molts van aprofitar l’avinentesa per aconseguir una dedicatòria de l’autora al seu llibre.

Mitjançant aquestes iniciatives, emmarcades dins el projecte Biblioteca personal, el Departament de Català facilita l’acostament dels lectors als autors per fomentar la lectura entre els més joves.

VEURE FOTOS