Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

L’escriptor Josep Lluís Badal fa una xerrada als alumnes de primer d’ESO

Ens ha vingut a visitar en Josep Lluís Badal, autor del llibre “Jan Plata. La crida dels pirates”, lectura obligatòria a 1r d’ESO.

Més que del seu llibre, ens ha parlat de l’ofici d’escriptor i de com planeja els llibres que escriu. Ha començat explicant que el que és necessari tenir en compte a l’hora d’escriure un llibre és, entre d’altres coses, tenir imaginació, llegir força (el gust per la lectura), ganes de fer-ho, concentració, silenci i saber escoltar els qui l’envolten.

Sobre la importància del fet d’escoltar i saber escoltar, ha tret a tomb un cas que li va passar viatjant en tren cap a Barcelona. Diu que va trobar-se al tren una velleta que li va explicar la seva vida. Era ben bé la seva una “vida de pel·lícula” digna de ser novel·lada. Li explicava detalls de com havia viscut la Guerra Civil, la postguerra, etc.

I és que per escriure, com ha dit l’autor, hem d’estar oberts al món (al que veiem i al que escoltem). Per a què les seves impressions no se les endugui el vent, va acompanyat d’una agenda o llibreteta on apunta totes aquelles coses que ha anat arreplegant d’ací d’allà que li serviran més tard per a bastir el seu llibre.

En aquesta llibreteta hi va anotant els seus pensaments i, juntament amb la tècnica de “la pluja d’idees”, començarà a donar fesomia al seu llibre. Aquesta part es coneix com a planificació de l’obra. Aquest esquema mental li dóna forma a través d’uns apunts que aboca en un paper d’una mida considerable on les idees s’entrellacen les unes amb les altres fins a donar-li el sentit que es proposa i la trama, no se sap com, com per art d’encantament, va avançant. I és que com ha dit l’autor: “el tros més divertit d’escriure és escriure”.

Finalment, l’autor ha dit que la vida està per a fer-se preguntes i intentar donar-hi resposta.

VEURE FOTOS