Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

Festa final del 30è aniversari

  • Vist: 1680

Actualització 01/06/2018: Article de l'actual que podeu consultar clicant aquí.

Actualització 30/05/2018: Més fotos i més vídeos.

Actualització 28/05/2018: Més fotos i un vídeo.

Durant tot el curs 2017/18 hem estat celebrant el 30è aniversari del nostre centre.

El divendres 25 de maig de 2018 vam fer la festa final a l'Institut amb la gravació d'un flash mob per tot el centre.

Després una botifarrada solidària acompanyada de pastissos fets per alumnes.

Per veure les fotos cliqueu aquí.

 

Medalla de la Vila per l'Institut de Castellar

  • Vist: 1332

La Comissió Municipal d’Honors i Distincions de Castellar del Vallès va acordar el mes passat que se sotmeti a l’aprovació del Ple municipal de maig l’atorgament de la Medalla de la Vila al nostre centre.

El reconeixement és per la contribució del centre a l’educació i la formació de diverses generacions de joves de Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall des de 1987.

Aquest reconeixement és un honor i ens fa molta il·lusió.

Estem orgullosos de la feina que hem fet. 

Som un institut públic i ens devem als alumnes i al poble.

Això és justament el que hem intentat: fer poble.

Per veure més informació des de l'Ajuntament cliqueu aquí.

Per veure un article de l'Actual cliqueu aquí.

Mostra de treballs de recerca 1997-2017

  • Vist: 1534

El dimecres 17 de maig de 2018 es va inaugurar l'Exposició de treballs de recerca dels darrers 20 anys del nostre centre.

L'acte es va celebrar a la Sala d'actes d'El Mirador.

L'acte va començar amb la benvinguda per part del director del centre, Jaume Quera, que va indicar que s'havien fet més de 500 treballs de recerca al llarg dels 20 anys que es portaven fent al centre. Va reconèixer l'esforç de les famílies per què els alumnes poguessin fer els Treballs de recerca. També va dir que els treballs de recerca havien contribuït a que els alumnes aprenguessin a treballar en grup. A més va destacar l'evolució entre els primers treballs on la bibliografia era molt important i els darrers on la webgrafia és gairebé l'única font de recerca. Això tenia un perill, el retalla i enganxa directament sense ser prou crítics amb la informació que Dr Google ofereix. Finalment va reivindicar la feina del professorat tutor de treball de recerca que feien les seves tasques tot i que l'administració no fes cap reconeixement d'aquesta feina tant important.

A continuació un membre de jurat de molts dels treballs de recerca premiats, el senyor Joaquim Núñez, va reconèixer la tasca dels docents darrera dels treballs. Va explicar que els treballs serveixen per aplicar els nous coneixements que han adquirit els alumnes i que moltes vegades és el primer gran treball i primer gran reconeixement a la tasca dels alumnes de molts altres treballs que faran després.

Després Lydia Tuà, exdirectora del centre i part de la comissió que ha preparat els actes del 30è aniversari del nostre centre, agraeix als alumnes que a continuació farien les exposicions dels seus treballs de recerca. També reconeix la tasca que durant aquests 20 anys ha fet la coordinadora del batxillerat del nostre centre, Teresa Ochagavía.

Seguidament es fa la magnífica presentació dels dos treballs de recerca d'aquest any escollits com a representació dels fets durant els 20 anys.

Primer es presenta el treball Geometries no eucladianes, tutorat per Albert Martín i presentat pels alumnes i l'alumna David Cordon, Àlex Eguia, Òscar Galera i Mireia Gallardo.

Segon es presenta el treball Breaking birra, tutorat per Dolors Bonafeu i presentat pels alumnes i les alumnes Guillem Mira, Carolina Rodríguez, Biel Sallas i Patricia Toro.

Per concloure l'acte el director convida a l'auditori a poder visitar l'exposició INS Castellar Mostra de treballs de recerca 1997-2017.

A partir del 17 de maig l’exposició estarà instal·lada a la Biblioteca Antoni Tort.

Per veure fotos de l'acte cliqueu aquí.