Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

Tallers d'Enginyeria Electrònica i Tecnologia de la Informació - TEeTI

  • Vist: 1316

El dijous 25 de gener de 2018 els alumnes de segon de Batxillerat de la matèria d'Electrotècnia i Tecnologia Industrial van participar en els Tallers d'Enginyeria Electrònica i Tecnologia de la Informació (TEeTI) a la UB.

Van participar en el taller "EL SISTEMA ELECTRÒNIC D'UN DRONE". Com els vehicles aeris no tripulats (drons) tenen cada cop més rellevància en la nostra societat, l’objectiu d’aquest taller és conèixer l’electrònica utilitzada en aquests sistemes. Els sistemes de mesura inercials (IMU) són el principal component dels sistemes de navegació. Aquests sistemes utilitzen acceleròmetres, giroscopis i sensors magnètics. En aquest taller es treballen aquests conceptes i com intervenen en el sistema de navegació. També es treballen amb motors de baixa potència per entendre el funcionament bàsic del sistema de control de velocitat (ESC) dels motors.

Finalment els alumnes controlen un drone amb seguretat.

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.

Treballs de recerca 2018

  • Vist: 1857

El divendres 26 de gener de 2018 s'han presentat els treballs escrits dels Treballs de recerca de 2n de Batxillerat del curs 2017-18.

 

 

2n Batxillerat: SORTIDA MNAC

  • Vist: 1090

El dia 14 de desembre de 2017 els alumnes que cursen Història de l'art de 2n de batxillerat, han realitzat la sortida al MNAC sobre les obres que entren a la Selectivitat (art romànic i arc gòtic).

Una molt bona guia ens ha explicat les joies d'aquesta enorme col·lecció d'art català, ens ha permès observar amb detall les obres que només havien vist en paper.

Per veure alguna foto cliqueu aquí.

El CERN, una nova visió de la física

  • Vist: 1082

El dilluns 15 de gener del 2018 vam tenir el plaer de rebre la visita de la doctora en física de partícules Martine Bosman.
L'objectiu de la visita va ser aclarir les funcions del CERN de Suïssa on s'estudien les partícules i s'intenten establir les bases de la física moderna.
Per a nosaltres ha estat una visita molt important, ja que els alumnes de segon de batxillerat del nostre centre tindran l'oportunitat de fer una visita in situ a les instal·lacions de CERN de Ginebra al mes d'Abril de 2018 en un viatge organitzat per a aquest motiu.
La conferència ha estat molt interessant perquè Martine Bosman ha explicat la història del CERN des de la seva creació fins l'actualitat, ha comentat l'estructura física del CERN, la creació dels bucles acceleradors de partícules, i els descobriments que s'han portat a terme, així com l'estructura de la matèria des dels quarks.
Sense cap mena de dubte el CERN és la institució més important en l'àmbit mundial de la física actual i hem de saber que participem com a país en el seu desenvolupament, no només amb l'aportació de diners, sinó també amb l'aportació d'investigadors i el desenvolupament de tecnologies relacionades amb el seu funcionament, com són en l'àmbit informàtic i de materials.
La Martine Bosman ha estat la presidenta del consell ATLAS, consell internacional dedicat a l'estudi i coordinació dels equips d'investigació de partícules amb més de 3000 investigadors que treballen en tots els centres acceleradors de partícules del món, durant una etapa de la seva vida i actualment treballa en l'IFAE (Institut de Física D'Altes Energies de Cerdanyola) i coordina el Sincrotró de Cerdanyola i els centres de càlcul com el BSC (Centre de Supercomputació de Barcelona), ens ha fet conèixer aquesta institució i veure els àtoms d'una altra manera.

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.

 

1r Batxillerat: L'investigador a l'aula

  • Vist: 906
El divendres 15 de desembre de 2017 els alumnes de 1r de Batxillerat (científic i tecnològic) van assistir a la conferència 'L'investigador a l'aula' a càrrec dels investigadors, de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC),  Mariona Coll i Jaume Gazquez.
Van explicar en què consisteix la Ciència dels Materials, els materials superconductors i de les seves aplicacions i vam poder gaudir d'un experiment de levitació.
Per veure algunes fotos cliqueu aquí.