Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

First Certificate

  • Vist: 1187

L’Institut de Castellar ha estat seu de l’examen oficial de Cambridge per tercer any consecutiu i ens plau donar l’enhorabona als alumnes següents per haver obtingut el títol del First Certificate:

Sergi Jo, Angèlica Delgado, Irina Gallardo, Elisabeth Parés, Natalia Barba, Carolina Rodriguez, Silvia Carné, Jesús López, Marc Sánchez Rubio, Masha Bondarenko, Maria Marín, Meritxell Galletto, Pau Pérez, Núria Perera, Maria Cuadras i Joan Corominas.

A tots ells i elles: Moltes felicitats!!!!

Per veure l'article a l'actual cliqueu aquí.

Visita al CERN

  • Vist: 1190

ACTUALITZACIÓ 24/04/2018: MÉS FOTOS.

Entre el dijous 19 i diumenge 22 d'abril de 2018, els alumnes de 2n de Batxillerat que fan la matèria de Física, fan una visita a l'Organització Europea per a la Recerca Nuclear (CERN per les seves sigles en francès).

La seu del CERN es troba a Suïssa, a prop de Ginebra i a prop de la frontera amb França. Compta amb una sèrie d'acceleradors de partícules.

Pel camí d'anada i tornada aprofitan per visitar altres llocs d'interès.

19 d'abril: Nimes.

20 d'abril: CERN.

21 d'abril: Chamonix.

22 d'abril: Tornada.

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.

Visita AENA-ICFO

  • Vist: 972

El dimecres 21 de Febrer de 2018 els alumnes 1r de Batxillerat de l'especialitat Científic i Tecnològic van fer una visita al centre del Control d'AENA (ENAIRE) i a l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) que es troben a Gavà i Castelldefels.
Al centre de control d'AENA van veure de primera mà què és, quina funció té i quina importància té la feina dels controladors aeris. Van veure l'organització, la distribució del trànsit aeri, quins són els objectius i com s'han de complir. Els alumnes van tenir una idea de tots els passos que segueixen els avions des de que surten de l'aeroport de procedència fins que arriben a l'aeroport de destí. Van veure les zones de control i les zones logístiques com la sala d'informàtica, la sala de generació elèctrica, etc.
Al centre de Ciències Fotòniques (ICFO) van veure diferents projectes de nano tecnologia que apliquen les tècniques de tractament i aplicació de la llum amb finalitats mèdiques i científiques. Van observar els prototips per fer anàlisi de sang al futur, prototips de cèl·lules solars amb materials no contaminants, o teixits orgànics, materials que es faran servir en un futur pròxim com el grafè, etc.

Per veure les fotos cliqueu aquí.

 

Química interactiva

  • Vist: 1638

Els alumnes de 2n de Batxillerat que cursen la matèria de química han assistit el dimecres 31 de gener de 2018 a les jornades de química que organitza la UAB.

Han pogut fer pràctiques de química computacional i experimental als laboratoris de la facultat de ciències.

Per veure les fotos cliqueu aquí.