Institut de Castellar
C/ Carrasco i Formiguera nº6  08211 Castellar del Vallès         
Telèfon / Fax: 93 714 43 44
iescastellar@xtec.cat
Extensió Mestre Pla (1r ESO)
Ronda Ponent cantonada C/ Urgell
Telèfon: 659 954 788
   
Instagram          X (Twitter)

Química interactiva

  • Vist: 596
El dijous 8 de febrer de 2017 els alumnes de 2n de Batxillerat que estan cursant l'assignatura de química van participar a l'activitat "Química interactiva" a la UAB.
 

Aquesta activitat té el propòsit de potenciar en els estudiants, l'interès per la Química entesa com a ciència experimental, a través d'una participació activa dels assistents en una pràctica de química virtual  i realitzant una sèrie de pràctiques als laboratoris del Departament de Química.

 

Per veure les fotos clicar aquí.

Tallers d'Enginyeria Electrònica i Tecnologia de la Informació - TEeTI

  • Vist: 774

El dilluns 6 de febrer de 2017 els alumnes de segon de Batxillerat de la matèria d'Electrotècnia van participar en els Tallers d'Enginyeria Electrònica i Tecnologia de la Informació (TEeTI) a la UB.

Van participar en el taller "EL SISTEMA ELECTRÒNIC D'UN DRONE". Com els vehicles aeris no tripulats (drons) tenen cada cop més rellevància en la nostra societat, l’objectiu d’aquest taller és conèixer l’electrònica utilitzada en aquests sistemes. Els sistemes de mesura inercials (IMU) són el principal component dels sistemes de navegació. Aquests sistemes utilitzen acceleròmetres, giroscopis i sensors magnètics. En aquest taller es treballen aquests conceptes i com intervenen en el sistema de navegació. També es treballen amb motors de baixa potència per entendre el funcionament bàsic del sistema de control de velocitat (ESC) dels motors.

Finalment els alumnes controlen un drone amb seguretat.

Per veure algunes fotos cliqueu aquí.

La carrera científica i els Nous Materials

  • Vist: 781

El dimarts 20 de desembre de 2016, la Dra Susagna Ricart, investigadora del Departament de Materials Superconductors i Nanoestructuració a gran escala de l'ICMAB, ha parlat sobre "La carrera científica i els Nous Materials" als alumnes de 1r de batxillerat científic i tecnològic.

Les fotos aquí.

Alumnes de l'Institut de Castellar a Bojos per la Ciència

  • Vist: 789

Els alumnes David Cordon i Carolina Rodríguez de 1r de batxillerat A han estat seleccionats per participar en el curs Bojos per les mates i Bojos per la natura respectivament pel curs 2016-17.

Aquests cursos se situen en el  programa Bojos per la ciència de la Fundació Catalunya-La Pedrera.
 
Per obtenir més informació cliqueu aquí
 
 

Què és la nanotecnologia?

  • Vist: 707

El dilluns 19 de desembre de 2016, els alumnes de 2n de batxillerat científic i tecnològic han assistit a la xerrada "Què és la nanotecnologia?" a càrrec de Maria José Esplandiu, professora del grau de nanotecnologia de la UAB i investigadora de l'institut de nanociència i nanotecnologia.

Per veure les fotos cliqueu aquí.